Ramen

ramen

Ramen zijn er in alle soorten en maten, zonder vensters in de woning zou het leven maar een saaie boel zijn. Omdat we meestal door het glas van de ramen kijken hebben we niet altijd voldoende aandacht voor de ramen op zich. Toch kan het raadzaam zijn om af en toe even stil te staan bij de ramen in uw woning. Zijn ze aan vervanging toe? Of wilt u eens wat anders? Of bent u op zoek naar energiebesparende mogelijkheden in huis? Met de juiste ramen kunt u het woongenot enorm verhogen, en MSM ramen en deuren helpt u bij het maken van de juiste keuze. Op deze pagina kunt u meer lezen over de verschillende soorten ramen die er zoal verkrijgbaar zijn, en waar u op moeten letten bij de aanschaf van nieuwe ramen.

We zullen beginnen met het beantwoorden van de vijf meest gestelde vragen. Staat uw vraag er niet bij? Neem dan direct contact met ons op voor een antwoord op uw specifieke vraag.

 • Is de kwaliteit van alle ramen gelijk? Nee, hoewel MSM alleen werkt met hoge kwaliteit producten is er wel degelijk een verschil in kwaliteit. Smaken verschillen wat betreft stijl, maar er zijn wel materialen die duurzamer zijn dan de rest. Wij gaan vaak uit van de beste prijs-kwaliteitsverhouding en baseren daar ons advies op.
 • Is aluminium beter dan PVC? Bij MSM proberen we het woord “beter” te vermijden, want niet iedereen is op zoek naar dezelfde oplossing. Hoewel aluminium doorgaans een langere levensduur heeft, zijn PVC ramen goedkoop en leverbaar in zeer veel kleuren. De afweging tussen verschillende kenmerken bepaalt voor u de juiste keuze.
 • Kan ik zelf ramen installeren? Jazeker, dat is mogelijk. Het is wel de vraag of dit verstandig is. Met name voor energiebesparing kan een onvakkundige installatie negatief uitpakken. Ook lekkages komen vaker voor wanneer bewoners zelf aan de slag gaan. Informeer gerust eens naar onze betaalbare tarieven.
 • Ik heb een schuin dak, welk raam is het beste? Voor daken installeren we vaak tuimelramen, die hebben een handig roterend systeem. De hoek van het dak is wel van belang bij het plaatsen van tuimelramen, neem contact op met MSM voor de mogelijkheden.
 • Levert MSM merkproducten? Jazeker, bij MSM leveren we hoogwaardige kwaliteit producten met ruime garantie. Zo leveren we bijvoorbeeld Velux dakramen en andere vooraanstaande merken.

Steeds opnieuw uw oude ramen herstellen brengt ook steeds weer kosten met zich mee. Bekijk samen met MSM de mogelijkheden voor nieuwe ramen en vraag een vrijblijvende prijsopgaaf aan. Verder op deze pagina leest u meer over alle mogelijkheden voor nieuwe ramen.

Nieuwe ramen

Nieuwe ramen

Er zijn veel mogelijkheden bij de keuze van nieuwe ramen , daarom levert MSM ramen en deuren maatwerk oplossingen waarbij we altijd uitgaan van de wensen van de klant. We werken niet met één merk of product, daardoor kunnen we nieuwe ramen leveren die ook echt passen in de situatie. U zult immers jarenlang gebruik maken van nieuwe ramen, dan is het wel prettig om direct de juiste keuze te maken. Hoewel persoonlijk advies tot de beste resultaten zal leiden, noemen hier alvast enkele belangrijke aandachtspunten:

 • Vrijwel niemand heeft een onbeperkt budget ter beschikking voor nieuwe ramen. Daarom kunt u kiezen uit goedkopere materialen voor ramen zoals PVC of voor ultieme kwaliteit en stijl met hardhouten ramen.
 • Er zijn diverse soorten ramen voor iedere situatie, zo kunt u kiezen voor schuiframen of tuimelramen. Voor ieder type zijn ook specifieke toepassingen.
 • Nieuwe ramen zorgen vaak voor een hogere isolatiewaarde. Wanneer u bezig bent met het verduurzamen van de woning mag u nieuwe ramen zeker niet vergeten.
 • Ook voor de veiligheid van uw familie en goederen kunnen nieuwe ramen voordeel bieden. Door de ramen vakkundig te installeren zijn ze nauwelijks meer open te breken. Nieuwe ramen voor inbraakpreventie zijn van onschatbare waarde.

Er zijn nog veel meer voordelen van nieuwe ramen, neem vrijblijvend contact op met MSM voor advies op maat.

Ramen laten plaatsen

Ramen laten plaatsen

Zelf ramen plaatsen is een optie wanneer u handig bent. Via internet is al veel informatie op te zoeken, ook via onze MSM website kunt u alvast wat tips vinden bij de keuze voor de juiste ramen. Toch kan ramen laten plaatsen voordelen bieden, in veel gevallen wegen de baten absoluut tegen de kosten op. Laten we enkele voordelen van ramen laten plaatsen eens opsommen:

 • Ramen laten plaatsen door vakmensen gaat doorgaans een stuk sneller dan wanneer u zelf aan de slag gaat. Zo zit u niet lang in de overlast van boren, zagen en stoffige ruimtes.
 • Er wordt vaak gedacht dat het venster op zich de enige reden is dat de woning niet energiezuinig is. Toch spelen ook zeker de kozijnen en de rest van de constructie een rol. Door ramen te laten plaatsen volgens professionele standaarden zult u direct op de energierekening kunnen besparen.
 • Voor garantie op de ramen en tevens installatie is het ontzettend voordelig om een ervaren bedrijf in te schakelen. Dan bent u verzekerd van een goed resultaat dat lang mooi zal blijven.

Wilt u enkele ramen laten plaatsen of de gehele woning vernieuwen? Informeer naar de mogelijkheden bij MSM, wij geven u graag advies op maat. Zo geniet u van mooie, nieuwe ramen zonder onnodig hoge kosten te maken.

Ramen laten vervangen

Ramen laten vervangen

Er wordt vaak zo lang mogelijk gewacht met ramen laten vervangen . Dat lijkt logisch, ramen zijn immers niet goedkoop en dat geldt ook voor de installatie. Alles bij elkaar opgeteld kunnen de kosten hoog oplopen. Toch zijn er wel degelijk goede argumenten om toch die stap te maken, hier zullen we enkele redenen opsommen waarom langer wachten met de ramen laten vervangen niet altijd gunstig is.

 • Oudere ramen hebben meer onderhoud nodig dan nieuwe ramen , dat spreekt eigenlijk voor zich. Niet alleen kost het tijd om ramen netjes te houden, het kost vaak ook geld om reparaties uit te laten voeren.
 • Ramen laten vervangen zal doorgaans de woning veel energie efficiënter maken. Niet alleen het soort glas telt mee, de kwaliteit van de kozijnen en installatie spelen allemaal een rol bij de energiebesparing.
 • Er is een enorme keuze aan materialen, stijlen en kleuren om uw huis een unieke uitstraling te geven.
 • De kosten variëren heel sterk, van goedkope budget ramen die er toch heel netjes uitzien, tot luxe ramen die niet alleen stijlvol ogen maar ook een zeer lange levensduur vertegenwoordigen.

Ramen laten vervangen is meer dan een mooi raam uitkiezen, ook de installatie en het advies vooraf speelt een rol. Neem daarom contact op met de MSM klantenservice voor meer informatie.

Soorten ramen

Soorten ramen

Er zijn verschillende soorten ramen, dat kan vergelijken behoorlijk lastig maken. Bij MSM leveren we altijd maatwerk oplossingen, op basis van een ruime keuze kunnen we altijd de juiste ramen voor de juiste situatie aanbieden. Om de keuze alvast wat eenvoudiger te maken zullen we op deze pagina wat meer informatie geven over de mogelijkheden. Allereerst zijn er vier standaard soorten ramen:

 • Vaste ramen die niet te openen zijn, dit noemen we ook wel kozijn ramen.
 • Ramen met een standaard scharnier opening, zo kunt u het raam openen voor ventilatie.
 • Schuiframen lenen zich uitstekend in situaties waar er te weinig ruimte aanwezig is voor andere soorten ramen, hiervoor is een speciale schuifrails vereist.
 • Tuimelramen of kantelramen hebben in het midden een vast rotatiepunt, deze ramen zijn op diverse manieren in te stellen.

Naar het type ramen zijn er ook verschillende materialen ramen leverbaar waaronder goedkopere opties zoals zacht hout en PVC ramen, of hard hout en aluminium ramen. Naast de prijs zijn er ook verschillen in uiterlijk en opties. MSM geeft u graag advies op maat, neem direct contact met ons op voor meer informatie. Hoewel zelf ramen installeren tot de mogelijkheden behoort is het doorgaans verstandiger om dit uit te besteden, we vertellen u graag meer over de installatiekosten per type raam.

PVC Ramen

PVC Ramen

Goede kwaliteit ramen hoeven niet duur te zijn, dat bewijzen PVC ramen van MSM. PVC heeft van oudsher te kampen met een “goedkope” uitstraling, met moderne PVC ramen is dat verleden tijd. Dankzij prachtige kleurstellingen waaronder een hout motief of aluminium look oogt PVC een klasse hoger dan de prijs doet vermoeden. Uiteraard leveren we ook voor deze ramen maatwerk oplossingen, neem contact op met MSM voor meer informatie.

Er zijn verschillende redenen om te kiezen voor PVC ramen, laten we de voornaamste eigenschappen opsommen:

 • PVC kent een uitstekende isolatiewaarde om de woning meer energie efficiënt te maken.
 • Het materiaal is onderhoudsvriendelijk en vergt weinig aandacht.
 • Het aantal opties voor kleuren en stijlen is werkelijk enorm, voor iedere stijl is er een geschikte optie.
 • PVC ramen zijn onverslaanbaar wat betreft de prijs-kwaliteitverhouding, wanneer u op zoek bent naar een hoogwaardige budget optie bent u bij MSM aan het juiste adres.

Vroeger was PVC zowel in uiterlijk als in prijs de goedkope oplossing. Tegenwoordig is dat nog steeds van toepassing op de prijs, maar dat geldt zeker niet meer voor het uiterlijk. Met moderne prints, kleuren en afwerking zien PVC ramen er prachtig uit, en de mogelijkheden zijn haast onbegrensd. Meer weten over moderne PVC ramen? Informeer geheel vrijblijvend naar de mogelijkheden.

Alluminium ramen

Alluminium ramen

Aluminium ramen zijn slank van vorm en hebben een elegante uitstraling. Ondanks de slanke lijnen zijn aluminium ramen toch zeer sterk en duurzaam. U zult tientallen jaren kunnen genieten van deze vensters. Moderne ramen van aluminium bieden ook een hoge isolatiewaarde, daarom levert MSM diverse soorten aluminium ramen voor in huis.

Er zijn verschillende redenen om te kiezen voor aluminium ramen , laten we de voornaamste eigenschappen opsommen:

 • De isolatiewaarde van moderne aluminium ramen zijn goed tot zeer goed. Nieuwe ramen zijn bij uitstek de oplossing voor energiebesparing in oudere woningen.
 • De prijs-kwaliteitverhouding van aluminium ramen ligt erg goed, u zult lang genieten van deze vensters.
 • Er zijn volop kleuren en stijlen leverbaar waarmee u deze ramen perfect kunt afstemmen op de stijl die bij u past.
 • Ook op het gebied van veiligheid scoren aluminium ramen zeer goed, inbrekers lopen snel uw woning voorbij wanneer ze deze ramen aantreffen.
 • Als laatste mag ook niet onvermeld blijven dat aluminium ramen zeer onderhoudsvriendelijk zijn, u heeft er geen omkijken naar. Toch zult u graag kijken naar deze mooie ramen!

MSM levert aluminium ramen in vele soorten en maten, neem daarom vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie over de mogelijkheden en onze scherpe prijzen.

Velux ramen

Velux ramen

Er zijn slechts enkele merken die onlosmakelijk verbonden zijn met een productcategorie, denk aan 7up, Nutella of Luxaflex. Velux ramen behoren ook op dit lijstje, een Velux dakraam is dé standaard op het gebied van dakramen. Het merk begon ooit als een leverancier van dakramen met een standaard wijze van bediening en een standaard scharnierpunt, tegenwoordig zijn er vele opties om een Velux dakraam helemaal op maat te laten maken voor iedere toepassing. MSM is een montagepartner voor Velux ramen, zo kunt u ook in huis genieten van de luxe die Velux u te bieden heeft!

Een nieuw dakraam plaatsen is een klus die best snel te klaren valt, dat betekent niet dat een Velux dakraam plaatsen ook direct eenvoudig is. Uiteraard zijn de juiste afmetingen van groot belang, de constructie van het dak moet beoordeeld worden en er zal een plan van aanpak opgesteld moeten worden. De helling van het dak speelt ook een belangrijke factor, doorgaans moet de helling tussen 15 en 90 graden liggen. Wanneer u twijfelt of uw dak geschikt is voor Velux ramen kunt u vrijblijvend contact opnemen met de MSM klantenservice. Op basis van uw voorkeuren kiest u voor het Velux dakraam dat perfect aansluit op uw wensen. Zo zijn er de bekende tuimelvensters, er zijn ook uitzettuimelvensters met een scharnierpunt aan de bovenzijde. Onze specialisten zullen vervolgens de Velux ramen installeren.

Houten Ramen

Houten Ramen

Houten ramen zijn nog steeds erg populair bij huiseigenaren vanwege de natuurlijke uitstraling. Houten ramen zijn in twee categorieën te onderscheiden; zacht houten ramen en hard houten ramen.

 • Zacht houten ramen : Zacht hout is meestal afkomstig van naaldbomen, al zijn er ook loofbomen die zacht hout produceren. Zacht hout is goedkoop in aanschaf en relatief eenvoudig te bewerken. Zacht houten ramen vergen wel wat meer onderhoud, de levensduur is ook korter in vergelijking met hard houten ramen.
 • Hard houten ramen: Hard hout is afkomstig van loofbomen, hoewel deze categorie wijst op een hogere hardheid en kwaliteit is dat niet altijd het geval. Naast de wisselende hardheid van de houtsoort zijn er ook planken met bijvoorbeeld noesten of andere oneffenheden. Wanneer we spreken over houten ramen van hoge kwaliteit hard hout zoals MSM deze levert, betreft het onderhoudsvriendelijke ramen met een lange levensduur.

Houten ramen zijn niet alleen populair vanwege de kwaliteit van het hout, maar ook zeker dankzij de natuurlijke en warme uitstraling. Voor buitenkozijnen wordt nog vaak gekozen voor hard houten ramen. Naast de duurzaamheid is hout achteraf nog te bewerken, dit is met kunststof ramen doorgaans niet mogelijk. MSM houdt altijd rekening met de wensen én met het budget van de klant, neem gerust eens contact op voor vrijblijvend advies.

Type Ramen

Er zijn verschillende soorten ramen, afhankelijk van de situatie zal MSM in overleg met de klant bepalen welk type het grootste gebruiksgemak oplevert. Dit zijn de voornaamste drie types ramen:

 • Schuiframen : Dit zijn ramen die als geheel over een schuifrails bewegen naar links of naar rechts. Dit type raam is met name geschikt in kleinere ruimtes waarbij een zwenkend raam niet zou passen. Het is mogelijk een schuifraam deels of in zijn geheel te openen, wat veel controle biedt over de ventilatie in de ruimte.
 • Vaste ramen : Dit zijn de standaard ramen zoals we die allemaal kennen. Bij vaste ramen kunnen we voor het gemak ook standaard draairamen onderbrengen. Vaste ramen noemen we ook wel kozijn ramen, omdat het raam in het kozijnen verwerkt zit.
 • Tuimelramen : Bij dit type ramen is er een draaiend deel in het midden van het raam aangebracht waarmee het raam gedeeltelijk om zijn as kan draaien. De onderzijde zwenkt naar buiten uit terwijl de bovenzijde juist naar binnen draait. Dit type ramen zijn in verschillende standen te openen wat ideaal is om invallend zonlicht en ventilatie te reguleren.

Hieronder geven we per type raam wat meer informatie, u kunt uiteraard ook direct contact opnemen met het team van MSM.

Schuiframen

Schuiframen

Hoewel schuiframen over het algemeen minder geïnstalleerd worden dan andere soorten ramen bieden ze diverse voordelen. Met name op plekken waar er weinig ruimte beschikbaar is kunnen schuiframen uitkomst bieden. Een schuifraam wordt op een speciale schuifrails geplaatst waarmee je het raam kunt verschuiven. Er is geen uitdraai meer waardoor je direct ruimte zult besparen.

Om gebruik te maken van schuiframen is het ook noodzakelijk om een speciaal railsysteem te installeren. In de meeste gevallen zal het schuifraam over een ander raam schuiven, een standaard raamkozijn is hier niet op voorzien. Dat brengt doorgaans ook wat hogere kosten met zich mee, toch kan het lonend zijn om te kiezen voor schuiframen. MSM levert maatwerk oplossingen, hoewel schuiframen met name toegepast worden bij kleinere ruimtes is het wel degelijk mogelijk om ook grote schuiframen te plaatsen.

Zelf schuiframen plaatsen is in theorie mogelijk, het is wel moeilijker om een schuifraam te installeren in vergelijking met vaste ramen. De schuifrails moet perfect recht zijn, het schuifraam moet volledig zonder frictie kunnen schuiven. Het is mogelijk om schuiframen met een schuifslot of een sleutelslot te installeren voor een optimale veiligheid. Informeer voor alle mogelijkheden van schuiframen bij MSM, wij bieden uiteenlopende mogelijkheden voor iedere situatie.

Vast raam

Vast raam

Niet iedereen gebruikt de juiste benaming voor ramen. Een vast raam bestaat eigenlijk uit drie verschillende delen; het kozijn, het raam en de ruit. Het kozijn is het frame waar het raam in geplaatst wordt. Het raam is het deel in het kozijn dat beweegt. De ruit is het glas dat in het raam wordt gezet. Bij een vast raam spreken we ook vaak van raamkozijnen. Hier is geen bewegend deel aanwezig.

Een vast raam heeft minder bewegende onderdelen dan andere soorten ramen, dat maakt dit type zeer duurzaam en sterk. Daarnaast is een vast raam ook beter bestand tegen braak. Er zijn diverse soorten materialen voor een vast raam, ieder met hun eigen specifieke kenmerken. Zo heeft hout een natuurlijke uitstraling, kunststof is vaak zeer onderhoudsvriendelijk. Er zijn moderne kunststof ramen met een subtiel reliëf patroon en natuurlijke kleurstellingen die alle voordelen samenbrengen.

Een vast raam moet op de juiste wijze geïnstalleerd worden, hierbij mogen er geen kieren ontstaan. Dan kan het raamkozijn gaan lekken, waardoor er niet alleen meer slijtage op zal treden, ook zal het tot energieverlies lijden door een gebrek aan isolatie. Wat betreft isolatie zijn er de laatste decennia steeds betere ruiten ontwikkeld met dubbel en ook trippel glas voor een hoge isolatiewaarde. Informeer bij MSM naar de mogelijkheden.

Tuimelraam

Tuimelraam

Bij een tuimelraam worden er in het midden scharnieren aangebracht aan beide zijden. Hierdoor kan het raam kantelen waarbij het bovenste deel naar binnen zal draaien, en het onderstaande deel draait naar buiten. Een tuimelraam is praktisch in gebruik vanwege de controle over zowel de lichtinval als ventilatie in de ruimte. Door een greep op de raamlijst van het tuimelraam kunt u deze eenvoudig openen en sluiten.

Tuimelramen zijn in verschillende maten, materialen en kleuren te verkrijgen, MSM biedt een ruime selectie waardoor er voor iedere woning, toepassing en voorkeur een geschikt tuimelraam geleverd kan worden. Houd er rekening mee dat de dakhelling invloed heeft op de werking van het tuimelraam, informeer daarom eerst naar de mogelijkheden in uw situatie. Wanneer het niet mogelijk of niet wenselijk is om het raam handmatig te bedienen zijn er ook elektrische systemen om het raam te openen en sluiten.

Een tuimelraam is de ideale oplossing in situaties waarin er te weinig ruimte bestaat voor een standaard draaiend raam. Ook bij toepassingen waar een groter glasoppervlak gewenst is biedt het tuimelraam uitkomst. Hoewel een tuimelraam zelf geplaatst kan worden raden we aan deze werkzaamheden uit te besteden aan de professional. Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden bij MSM en vraag naar onze scherpe prijzen.Wij zijn actief in volgende werkgebieden:

Provincie antwerpen

Provincie Limburg


Provincie Oost-Vlaanderen


Provincie Vlaams-Brabant

Provincie West-Vlaanderen

Brussels Hoofdstedelijk Gewest