Deuren

Deuren

Waar zouden we zijn zonder deuren in en rond de woning? Het zou in de eerste plaats behoorlijk fris aanvoelen zonder deuren, of u moet door het raam naar binnen stappen. Hoewel veel mensen alleen letterlijk stilstaan bij een deur wanneer deze gesloten is, zou het goed zijn om ook eens goed na te denken bij de aankoop van een nieuwe deur. Van voordeur naar achterdeur en binnendeur, er zijn enorm veel opties die van invloed zijn op het woongenot van alle bewoners. MSM ramen en deuren helpt u graag met het maken van de juiste keuze. Op deze pagina kunt u meer informatie vinden over de verschillende soorten deuren en de specifieke kenmerken, voor maatwerk adviezen kunt u uiteraard ook altijd contact opnemen met onze klantenservice.

Buitendeuren aan de voorzijde worden vaak op uiterlijk gekozen. Dat ligt voor de hand, het is immers de voordeur die voor een groot deel het aanzicht van de gevel bepaalt. U kunt het zien als de glimlach op een gezicht, zo verwelkomt de buitendeur alle gasten inclusief de gezinsleden. Daarnaast is de kwaliteit van het materiaal, het deurbeslag en de sloten uiteraard ook van belang. Zo kunt u veilig én in stijl wonen. Een voordeur met glas heeft naast een praktische functie ook een esthetische kwaliteit die het overwegen zeker de moeite waard maakt.

Buitendeuren aan de achterzijde zijn doorgaans wat eenvoudiger van vorm en afwerking, ze worden in veel gevallen wel vaker gebruikt dan voordeuren. Daarom mag de kwaliteit van achterdeuren niet onderschat worden, met name het deurbeslag moet van goede en duurzame kwaliteit zijn. Zorg ook altijd voor een gekeurd slot op de achterdeur, daar wordt niet altijd voldoende rekening mee gehouden. De achterdeur bestaat in veel gevallen voor een groot deel uit glas, door dubbel glas te gebruiken kunt u flink besparen op de energiekosten. Dat geldt nog meer voor een achterdeur in de woonkamer of bij een open keuken.

Binnendeuren worden nog het meeste gebruikt, vreemd genoeg wordt hier vaak de minste aandacht aan besteed. Toch is dat niet terecht, met de juiste binnendeuren zal het karakter van de gehele woning veranderen. Daarnaast moeten binnendeuren voorzien zijn van hoge kwaliteit deurbeslag, en niet gevoelig zijn voor temperatuurschommelingen of andere invloeden die de werking van de deur kunnen aantasten. Binnendeuren met glas zijn vaak ook erg praktisch en brengen de ruimtes prachtig samen.

Bent u op zoek naar één of meerdere deuren voor uw woning? Dan heeft MSM de deur voor u open staan, informeer direct naar de mogelijkheden!

Buitendeuren

Buitendeuren

Een buitendeur kopen doet u niet iedere dag, vaak is het een keuze voor tientallen jaren. U kunt een klassieke buitendeur kopen van hout, een solide keuze waar u lang plezier van zult hebben. Maar wellicht houdt u meer van een moderne en strakke aluminum buitendeur. Naast het uiterlijk zijn aluminum buitendeuren ook zeer veilig en brandwerend. Goedkope buitendeuren kunnen gelukkig ook van goede kwaliteit zijn, bekijk daarvoor de PVC buitendeuren van MSM. PVC heeft als bijkomend voordeel dat vrijwel elke kleurstelling tot de mogelijkheden behoort, inclusief een hout look of een aluminium finish.

Bij een buitendeur kopen kunt u direct op zoek gaan naar goedkope buitendeuren, maar kijk vooral ook naar de kwaliteit van de deur. Deze tweede aspecten zijn gelukkig uitstekend te combineren. Met kwaliteit kijken we niet alleen naar het materiaal en de afwerking, maar ook naar het deurbeslag en de constructie. Zo hebben onze aluminium buitendeuren een thermische onderbreking, dat maakt dit type deuren zeer brandveilig. Ook mogen de sloten niet worden vergeten, kies altijd voor gekeurde sloten met certificaat. Het deurbeslag is het element dat nauwelijks zichtbaar is, maar wel het gebruiksgemak voor een groot deel bepaalt. U ziet het, met zoveel mogelijkheden moet u eerst goed de opties op een rij zetten. Op deze pagina maken we alvast een begin, neem voor meer informatie contact op met de medewerkers van MSM.

Binnendeuren

Binnendeuren

Bij de aanschaf van een nieuwe deur gaat de aandacht vaak uit naar de buitendeuren, toch mag de waarde van binnendeuren zeker niet onderschat worden. Ten eerste kunt u met de juiste binnendeur het aanzicht van iedere ruimte compleet transformeren, daarnaast moet er ook zeker rekening worden gehouden met het gebruiksgemak en de kwaliteit van de binnendeur. MSM levert hoge kwaliteit binnendeuren die starten met opvallend lage prijzen.

Een binnendeur kopen is een persoonlijke keuze waarbij iedereen een andere afweging zal maken. Wanneer u kiest voor degelijkheid voor een redelijke prijs kan een PVC deur bijvoorbeeld perfect zijn. Met een enorme keuze aan afwerking is PVC wellicht de meest veelzijdige keuze. Aluminium of hout is ook mogelijk, in beide gevallen zijn er moderne of juiste klassieke ontwerpen beschikbaar. Een binnendeur met glas kan twee ruimtes samenbrengen, en de kamer optisch groter maken. Ook de kleur zal afgestemd worden op de kleuren in de rest van de ruimte. Het is mogelijk om in verschillende vertrekken ook te kiezen voor andere materialen en afwerkingen, in een aantal gevallen kan elke zijde van de binnendeur ook voorzien worden van een andere kleur. MSM zal u vooraf uitvoerig advies geven over alle mogelijkheden, zo kunt u de juiste keuze maken.

Voordeuren

Voordeuren

De keuze voor een nieuwe voordeur is doorgaans niet eenvoudig. Het is immers de toegang naar de woning, een deur waar u vaak voor zult staan, en zult gebruiken. Naast de klassieke deuren kunt u ook kiezen voor een moderne voordeur. Naast een deur van massief hout, aluminium of PVC kunt u ook kiezen voor een voordeur met glas. En al deze deuren kunnen ook weer op een bijzondere wijze afgewerkt worden. Om deze keuze wat eenvoudiger te maken geven we op deze pagina een beknopt overzicht van de mogelijkheden bij voordeuren. Daarnaast kunt u uiteraard ook contact opnemen met onze specialisten voor advies op maat.

Waar moet een moderne voordeur eigenlijk aan voldoen? Allereerst moet de stijl overeenkomen met het karakter van de bewoners. Een moderne deur moet uiteraard ook veilig zijn, en voorzien worden van een hoogwaardig slot en uitgerust met een duurzaam deurbeslag. De kwaliteit van de deur is immers afhankelijk van de zwakste schakel in de keten. Voor sommige mensen gaat er niets boven een klassieke deur van hardhout, er zijn ook mensen die zweren bij de luxe aanblik van een moderne voordeur uit aluminum. En ook voor budget voordeuren kunt u terecht bij MSM, we leveren namelijk ook PVC deuren die er opvallend mooi uitzien en zeer duurzaam zijn. Voor de huiseigenaren die graag wat meer wensen dan de standaard voordeuren kunt u ook kiezen voor een voordeur met glas. Hierbij zijn er diverse afwerkingen verkrijgbaar, informeer naar alle mogelijkheden.

Soorten deuren

Soorten deuren

Wat is een woning zonder een deur? In ieder geval zal het flink gaan tochten, verder is de deur meer dan een functioneel object om een woning binnen te komen. Een deur bepaalt het karakter van de buitenzijde van de woning, en een deur gaat vaak tientallen jaren mee dus de juiste keuze maken is van groot belang. De eerste optie waar u over moet nadenken is het materiaal van de deur, dit zijn de drie meest populaire deuren:

  • PVC deuren: Voor de prijsbewuste woningbezitter gaat er niets boven PVC deuren. Maar het zou onvolledig zijn om niet te vermelden dat er enorm veel mogelijkheden zijn in de kleurstelling en uitvoering bij PVC deuren. Ook met de kwaliteit zit het dik in orde.
  • Aluminium deuren: Aluminum maakt iedere woning tot een compleet nieuwe ervaring. Voor mensen die van stijl houden en geen concessies willen maken op kwaliteit zijn aluminium deuren absoluut een goede optie. De duurzaamheid en veiligheid van dit type deur is werkelijk verbluffend.
  • Houten deuren: Wat gaat er boven klassiek houten deuren? Hoewel klassiek, naast het traditionele ontwerp van houten deuren leveren wij ook zeer moderne houten deuren. Onze hardhouten deuren zijn van een excellente kwaliteit met een uitstraling waar u keer op keer van zult genieten.

Het mag duidelijk zijn; deuren vervullen meer dan één functie. U kunt familie en vrienden in stijl ontvangen, en u wilt inbrekers juist weren. MSM adviseert u graag over de beste keuze voor een nieuwe deur.

PVC deuren

PVC deuren

Er was een tijd dat mensen kozen voor PVC deuren omdat ze geen budget hadden voor een luxere deur. De scherpe prijsstelling is nog steeds aan de orde, maar nu zijn PVC deuren dusdanig aantrekkelijk om te zien dat het los van de aanschafprijs een zeer interessante optie is geworden. Dit komt voornamelijk omdat er veel meer mogelijkheden zijn om PVC deuren af te werken in iedere gewenste stijl. Zo kunt u kiezen voor een klassieke hout finish, of juist voor een moderne aluminium look. Ook een PVC deur met glas behoort tot de mogelijkheden. Waar u ook voor kiest, de PVC deuren van MSM zijn van een uitzonderlijk hoge kwaliteit met een zeer vriendelijk prijskaartje.

PVC deuren zijn kunststof deuren, vroeger zagen dit type deuren er vaak goedkoop uit. Tegenwoordig zijn er talloze afwerkingen mogelijk, waarvan een aantal opties de andere types deuren zeer natuurgetrouw weten te benaderen. Wanneer u de grootste keuze in uiterlijk zoekt, is een PVC deur de ingang naar onbegrensde mogelijkheden. Maar laten we ook de andere kenmerken niet vergeten, zo heeft PVC een uitstekende isolerende werking, het zijn onderhoudsvriendelijke deuren en de deuren van MSM voldoen aan de hoogste veiligheidseisen, ook de PVC deur met glas. Naast het materiaal is het deurbeslag uiteraard ook van groot belang, door hoogwaardige materialen te gebruiken met een uitgekiend design staan onze PVC deuren garant voor jarenlang zorgeloos plezier. Informeer gerust eens naar onze collectie PVC deuren die we ook voor u kunnen installeren aan huis.

Lees meer over onze PVC deuren.

Alluminium deuren

Alluminium deuren

Een buitendeur mag best opvallen, het is een element dat een grote impact kan uitoefenen op het aanzicht van de gevel. Heeft u al eens de mogelijkheden voor aluminium deuren overwogen? Het is niet de meest voor de hand liggende keuze, toch kiezen steeds meer kritische huiseigenaren voor de voordelen die aluminium deuren te bieden hebben. Daarbij is het opvallende uiterlijk zeker niet de enige reden om voor deze deuren te gaan. Hoog tijd dus om de unieke eigenschappen van dit type deuren eens nader te bekijken.

Aluminium deuren zijn allereerst zeer duurzaam, u zult lang genieten van een aluminium voordeur. Daarnaast is het materiaal ook vormvast, het werkt niet op basis van temperatuurschommelingen of andere weersomstandigheden. De brandveiligheid is ook een voordeel dat vaak genoemd wordt, wanneer er brand in de woning mocht ontstaan zullen er nooit schadelijke stoffen vrijkomen. Om de voordeur verder te personaliseren is het mogelijk om de buitenzijde van een andere kleur lak te voorzien dan de binnenzijde. Als laatste maar zeker niet het minste noemen we de superieure isolerende werking, dit is mogelijk door een thermische onderbreking die in aluminium deuren wordt toegepast. MSM vertelt u graag meer over deze moderne deuren, neem contact op voor vrijblijvend advies.

Houten deuren

Houten deuren

Voor veel mensen gaat er niets boven klassieke houten deuren. De natuurlijke herkomst van het materiaal, de duurzame kwaliteit en die mooie uitstraling van houten deuren is voor vele huiseigenaren onovertroffen. Ook houten deuren zijn de laatste decennia veranderd in stijl en constructie, er worden steeds meer voorwaarden gesteld aan een goede deur. Bij hout moet er bijvoorbeeld rekening worden gehouden dat de planken niet gaan werken waardoor de deuren niet meer perfect in de deurstijl zullen passen. Daarnaast zijn er ook andere trends op het gebied van kleurgebruik waar te nemen.

Van klassieke houten deuren met een rijke afwerking tot aan strakke, moderne deuren met een minimalistisch aanzicht, het begint altijd met de kwaliteit van het hout. Hardhout is daarbij de beste keuze, wanneer deze houtsoort op de juiste wijze is behandeld hebben deze houten deuren een zeer lange levensduur. MSM levert alleen hoogwaardige houten deuren waarbij naast de kwaliteit van het hout ook het deurbeslag een belangrijke rol speelt. Zeker bij buitendeuren moet er een degelijk slot aanwezig zijn, en ook details als de brievenbus kunnen het uiterlijk van een deur compleet veranderen. Laat de deur op de juiste wijze plaatsen zodat het gewicht de deur niet uit het gelid zal brengen. Zo zijn er vele mogelijkheden waar we u graag verdere toelichting op geven.